Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anya bejelölt FaceBook-on...most mit csináljak?

 Előnyei és hátrányai annak, ha a családod fenn van neked FaceBook-on:

Bonyolult kérdéskör, hogy jó-e az, ha a saját anyukád, apukád, vagy egyáltalán bármelyik családtagod ismerősöd a FaceBook-on. Vannak előnyei, de valamiért elsőre nekünk több hátrány jut az eszünkbe. 

Nagyon jó dolog, ha a szüleid és közötted olyan a viszony, hogy ne lehessen azzal gond, ha látják az adatlapodat, de azért képzeljük már el, hogy milyen lebukásokkal járhat az egész.

Üzifal: Például egy jóhiszemű barátod kiteszi a faladra, hogy "na, akkor holnap lógunk a suliból?", mire anyukád nyilván kommentel egy "Biztos, hogy nem lógtok, különben két hét szobafogság"-ot

Kép: Még sokkal cikibb, ha pusztán bejelölnek téged egy képen, amin épp az előző péntek esti mulatságot megkoronázva hánysz ki az erkélyről, holott anyu úgy tudta, hogy a barinődnél alszol, szülői felügyelettel.

Buli: Szintén nem jön jól, ha egy eseményre attendelsz, és anyukád finoman a tudtodra adja, hogy "kislányom, van az a buli, amire jelezted, hogy ott leszel. De hát úgy is tudod, hogy nem leszel, mert biztos, hogy nem engedlek el rá."

Párkapcsolat: Az is nagyon kellemetlen, ha épp szétmentetek a pasiddal, és akkor vissza váltod a kapcsolati státuszod egyedülállóra, de nem szeretnél senkivel beszélni a dologról, erre anyukád oda írja hogy, " ..hát ti meg miért szakítottatok a Petikével? Hiszen olyan jóra való gyerek volt..."

Az a helyzet, hogy pozitívum hirtelen nem is jut az eszünkbe.